Contact

Nauwkeurige tuinverzorging
met oog voor detail.

Gedetailleerde, periodieke & ecologische tuinverzorging.

Een verzorgde tuin brengt rust - net zoals een proper huis dat doet. Alle elementen staan op hun plaats, bloemen groeien weelderig, planten en hagen staan er verzorgd bij en er heerst een bepaalde sereniteit.

Tuinverzorging betekent voor ons het verzorgen van alle elementen in de tuin. De individuele planten,  de grond, de bomen, de voeding en het totaalbeeld van de tuin zijn slechts een aantal elementen die je tuin tot een plaats van rust maken. Ze dragen allemaal bij tot de totaalbeleving van je tuin. 

Met tuinverzorging bedoelen we dus het verzorgen en bewaren van de rust in de tuin door het verzorgen en onderhouden van de verschillende elementen. Zo kan je steeds thuiskomen in een piekfijne en gezonde tuin die rust en schoonheid uitstraalt.

Kortom, je tuin is bij ons in goede handen.

Een tuin bereikt zijn volledige pracht pas wanneer die periodiek wordt beheerd met kennis van zaken. Zo kan je steeds thuiskomen in een piekfijne en gezonde tuin die rust en schoonheid uitstraalt.

Peter Struyf — Zaakvoerder Hovenier P

Gedetailleerde en periodieke tuinverzorging.

Wij focussen ons voornamelijk op terugkerende tuinverzorging en dit omdat een tuin zijn volledige pracht en potentieel pas kan bereiken wanneer die periodiek wordt beheerd. Wat aandacht krijgt, floreert.

Periodiek onderhoud wordt verder volledig op maat afgestemd. Wij zorgen voor een compleet voorstel waarbij we rekening houden met je wensen én de noden van de tuin. Dit betekent ondermeer de volgende zaken:

  • Regelmatig en correcte snoei zorgt voor dichte hagen, prachtige planten en in de meeste gevallen voor een grotere bloemenpracht. Ook kan de vorm van bomen en struiken beter worden geleid. Snoeien brengt rust in je tuin.
  • Geen of weinig gebreksziekten en vervelende insecten doordat planten proactief worden opgevolgd. Als ze toch de kop opsteken, kunnen ze meteen worden aangepakt en wordt het probleem niet groter.

  • De voedingswaarde en kwaliteit van de grond kan van kortbij worden opgevolgd zodat planten steeds de juiste omstandigheden hebben om zich te kunnen ontplooien. 


Kortom, periodieke tuinverzorging zorgt ervoor dat je tuin zijn volledige potentieel kan ontplooien. Op die manier blijft het gevoel van rust in de tuin continu bewaard, is het steeds weer een ervaring en kan je écht genieten.

Ecologische tuinverzorging.

Het verzorgen van je tuin doen we op een ecologische manier. Dat betekent voor ons onder andere het volgende:

  • Geen enkel gebruik van schadelijke bestrijdingsmiddelen. Gebreksziekten, onkruid en vervelende insecten zijn in 99% van de gevallen een signaal van achterliggende oorzaken. Ze bestrijden is niet alleen schadelijk, maar ook oppervlakkig. 
  • Zoveel mogelijk gebruik maken van machines op accu. Deze machines maken significant minder lawaai, hebben geen uitstoot en lopen op hernieuwbare energie. 

  • Oog hebben voor alle elementen
    Een tuin is een web van onderling afhankelijke elementen en dus is het belangrijk om bij het onderhoud steeds alle elementen in het achterhoofd te houden.

Ecologisch tuinieren betekent dus slim tuinieren waarbij rekening wordt gehouden met plant, mens en dier.

Kortom, je tuin wordt op een doordachte manier beheerd waardoor je kan genieten van een gezonde groene oase.

Contact

Plan je tuinverzorging.
We nemen het graag over.